søndag den 28. april 2013

Potager og Global opvarmning

Endnu et lille nyk fremad i min Potager, nu er der kommet flis på havegangene og overgartneren har lavet stativer til Constance Spry (et levn fra rosenhaven) og Lathyrusbedene.

I bedet hvor jeg nu har Stedmoderplanter skal der være Solsikker og Tallerkensmækkere, men det varer længe før de kan plantes ud (de blev først sået indendørs i fredags), så jeg forstillede mig at jeg ville købe en kæmpe kasse Stedmoderplanter til ingen penge i Hjem og Fix...... nå, de havde ikke nogen - og heller ikke Netto - det kapitel er åbenbart overstået. Heldigvis havde de nogen på planteskolen.... men ikke til foræringspris.

Og nu hvor vi er ved emnet om at komme for sent, så undrer det mig med det store udvalg af sommerblomster og udplantningsplanter som planteskolen kunne frembyde (og åbenbart også sælge) i dag...... jamen... mine forældre plantede da først porrer og kål Grundlovsdag...., er det den globale klima opvarmning der gør, at sæsonen er flyttet en måned frem ?   ..... og når jeg så skal have nogen planter sidst i maj.... så går det vel som med Stedmoderplanterne..... så er der IKKE nogen - ??????? Jeg forstår ingenting :)
først var det min Potager fra den ene side, og her er så fra den anden side :)

og god arbejdsuge - til alle jer der skal af sted 

4 kommentarer:

 1. Hej Sussi.Der ser da bare rigtig godt ud i din køkkenhave.Og det
  pyntede med flis mellem bedene.
  Hvornår sæter du dine lathyrus ud?
  Har lige gjort mit drivhus klart til tomater og peber.....dejligt at være igang.
  God aften Jette

  SvarSlet
 2. Hej Jette, jeg har lige sået dem, og jeg regner med at de kan sættes ud sidst i maj. Jeg så at planteskolen solgte små planter, parat til at blive sat ud...... men jeg tror da virkelig ikke at de kan tåle frost, og vi er næppe færdige med frostnætterne.

  SvarSlet
 3. Hvor ser det sidste billede bare checket ud. Ja, planteverdenen er nok simpelthen af lave i år.

  SvarSlet
 4. Det ser rigtig godt ud. Flis er dejligt at gå på og fint ser det ud. Det undrer også mig lidt med det kæmpe udvalg af sommerblomster allerede. Men måske håber de på at vi alle får plantet krukkerne fulde og der så kommer nattefrost, og vi så lige køber en omgang mere. Hvis man vover at plante sommerblomster ud allerede, må man holde godt øje med vejrudsigten. Så kan man jo flytte eller dække potterne eller bedene. Jeg har købt lidt til udestuen, men der går det jo fint.
  Knus Anette

  SvarSlet