torsdag den 7. november 2013

Kong Gulerod versus Kong Vinter

Det er et halvt år siden at jeg plantede nogle "gamle" gulerødder - og E N D E L I G
er en af dem begyndt at blomstre - men jeg er bange for at Kong Vinter overhaler Kong Gulerod, og jeg er ked af at sige det, men det er altså too little and too late -  til gengæld er roden vokset sig så stor som en roe.  Kan jeg mon lade dem stå til næste år, og håbe på blomstring i de gulerødder der ikke har nået at blomstre i år...... eller hvornår skal man sætte gamle gulerødder for at få de smukke skærmplanter, mens det stadig er sommer...... jeg har set, at min Brugsen har lilla gulerødder på tilbud (der er nok ingen, her ude på landet, der har turdet binde an med at spise dem ) - hvis jeg nu køber dem, kan jeg så sætte dem nu, eller hvad...

7 kommentarer:

 1. Det er mange spørgsmål :-)
  Jeg ville nok gemme dem til foråret som blomsterløg... eller bare spise dem!

  SvarSlet
 2. Har selv været i gang ...hos mig brugte jeg blot toppe af gulerødderne og du har lystigt skudt med grønt. Men ingen blomster. Læste et sted på nettet at de normalt først sætter frø 2. år. Så dem der avler frø på dem skulle overvintre rødderne lidt som geoginer... Hvis det er sandt er din skærm jo faktisk TIDLIGT ude! :-)
  (PS: jager også skærme - overveje at prøve med fennikel...)
  Havehilsen fra Henrik Havehjerne

  SvarSlet
 3. Et år havde jeg overvintrede gulerødder og et sandt blomsterflor i juli. Men de var de alm. orange, og jeg ved ikke helt om de andre er hårdføre, som den type der vokse på vores breddegrader?
  Så mon ikke du skulle gemme dem til foråret og lægge dem frostfrit?

  SvarSlet
 4. Jeg tror, de rådner, hvis du lader dem stå i jorden!

  SvarSlet
 5. Det fleste gulerødder skal bare blive siddende i jorden og så blomstre de året efter, lige som porrer... så lad det komme an på en prøve og så finder du ud af det :)

  Men det kommer selvfølgelig an på hvordan vinteren bliver...!!

  Haveknus
  Annette

  SvarSlet
 6. Hej Sussi.Det lyder da spændende med at lade gulerødderne blomstre......så jeg vil da lade nogle overvintre og se om jeg er heldig med at de blomstre.
  Knus Jette

  SvarSlet
 7. Lidt Royal har man da lov til at være... Så jeg følger bare spændt med til kongekampen, her fra sidelinien. ;)

  SvarSlet