fredag den 13. december 2013

Topbeskæring

Ak, så kom det smukke birketræ ned..... vi turde ikke have det mere - efter de store storme. Træet var ellers smukt og sundt, men altså.......   Nå, ihvertfald er der kommet mere lys i haven og sol på terrassen....... men "bagboen" er pludselig blevet lidt for synlig :) 

Jeg forestiller mig, at man kan placere et gammelt vognhjul på toppen af den nedskårne stamme. og få klatrehortensiaen (som alligevel er begyndt at gro op af stammen) til at danne en lille parasol.... det ku' da blive fint.

8 kommentarer:

 1. Ja det er altid lidt trist når et gammelt træ må lade livet, men det kan være nødvendigt.
  Det lyder som en sjov ide med vognhjulet, måske får vi det at se til sommer.
  Med venlig hilsen
  Lene Jensen Nordjylland

  SvarSlet
 2. hej sussi.

  øv når der må tages en beslutning om at fælde så smukt et træ.Jeg husker et år med storm hvor et af mine birketræer væltede og lande sig på langs af mit hus, lige neden under køkkenvinduet..puha ,der skete intet med børn og hus, men jeg er glad for at det er væk i dag. Spændende ide med dine klatrehortensiaer
  kh Diana

  SvarSlet
 3. Ja jeg forstå jeg særdeles godt Sussi. Vi var jo ikke helt så heldige og fik vores store birketræ ned oveni carporten. Gudskelov holdt den bortset fra skader på tag og stern.....men bilen fik da ingen skrammer, og det var jo nok så vigtigt!
  Så det er nok meget fornuftigt at beskære. Her i området var det især birketræer det gik ud over da Allan rasede sin vej gennem landet.

  SvarSlet
 4. Hej Sussi.Det er altid trist når man skal fælde eller beskære et smukt træ.....havde også en birk,men er desværre overfølsom over for træet.
  For et par år siden måtte vi også beskære vores dobbelte bøg......det var også blevet alt for stort.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
 5. Vi fik fældet 2 store træer i foråret. Det gav mere lys til haven og terrassen. Men vi har stadig et stort birketræ, som jeg er nervøs over, hver gang det stormer. Det har stået der i multi mange år... så jeg håber, det vil blive stående meget længere endnu.
  En sjov idé med vognhjulet. Glæder mig til at se billeder.

  God 3.søndag i advent
  Birgitte

  SvarSlet
 6. Ja, jeg forstår dig godt, men det kan være nødvendigt. Vi fik også fældet en stor birk for nogle år siden, og vi er så glade for det nu, for nu kommer der mere lys ind i haven.

  SvarSlet
 7. Man skal altid tænke sig godt om, når man fælder træer i haven, for når de er væk, forandrer det meget. Det kan dog være en god idé - især hvis man er nervøs for, at et højt træ kan gøre skade, hvis det vælter i en storm. Jeg fik fældet et birketræ mod vest for et par uger siden og går nu og glæder mig til at opleve foråret på min terrasse MED eftermiddagssol :)

  SvarSlet
 8. Ja, det vil blive godt med en klatrehortensia op ad stammen og den kan blive et flot "træ".
  Det virker altid så overvældende når et stort træ fældes og jeg kender godt det med at naboernes gavle bliver alt for synlige, men jeg forstår godt at I ikke turde blive ved med at have det store træ.

  SvarSlet