søndag den 21. september 2014

Fancy Græsbed.... uden græs

Så fik jeg alligevel et nyt bed til Solhat, Sankthansurt og Nepeta, egentlig skulle det have været et Solhat/Nepeta/Sankthansurt/Græsbed jf. inspiration fra Marianne Follings haveplan i HAVEN.... men det er kun et lille bed, og temmeligt smalt - så jeg turde ikke rigtig binde an med det der græs halløj :-)  :-) så det blev til et par Pileurter i midten, jeg er "bange for" at den oprindelige ide, er blevet temmelig maltrakteret.

Jeg fik pludselig og helt uventet gravetilladelse, og det kan nok være at Madammen fik travlt, inden der kunne komme  "genbud". Grave, grave - pause - grave, grave - ryste jord af - pause - grave, grave...

..... ovenstående er efter den første godt-og-vel tredjedel....... grave, grave....

Nepeta  i et rudemønster i midten af bedet, med trekanter af rødbladet Sankhansurt på den ene side og trekanter af Solhat (Magnus) på den anden. I midten er sat 2 Kertepileurter (jeg håber at jeg har valgt den rigtige farve Pileurt, men det kan man først se, når det hele er groet til - ellers er det en "ommer". 
Det hele skal gerne gro tæt tæt sammen, så Nepeta er plantet tæt, men der kommer sgi også mange planter ud af sådan en poser frø, så jeg har så rigeligt :-)

Jeg nåede lige at blive færdig i går aftes, så nyplantningen kunne nyde godt af nattens og morgenens regnvejr.  P.s.  overgangsstierne bliver mindre tydelige når gruset bliver blandet lidt med jorden og planterne gror til :-)


.....øh, Solhat.........dem synes jeg ikke at jeg kan se, nåhhr nej - de er nemlig kun .....

.... så store, så den ledige plads er foreløbigt blevet fyldt ud med hjemmeavlede Gyldelakker i stedet for..... meget heldigt, jeg anede nemlig ikke hvor jeg skulle sætte dem. Det varer nok flere år før mine egne små Solhattespirer bliver til noget, så jeg kommer til at købe en ramme Solhatte til næste sommer, eller hvornår det nu bliver.

Jeg har de sidste år bestræbt mig på at plante, så der også er lidt farver her sidst på sommeren, og det er lykkedes nogenlunde, bl.a. Drejeblomst, Torskemund,Salvie og Sankthansurt er fine farveklatter i dette bed, og Indianermynte, Blåhat og Perovskia lyser op i et andet bed, hvor jeg for morskabsskyld også har en lille gul farveklat.Den mørke hyld er jeg utrolig glad for, jeg ved ikke om man kan sige at den lyser op, men den er ihvertfald dekorativ (hele sommeren). Jeg har kun tre-fire skærme hyldebær, så jeg kommer nok til at købe MOUs , hvis jeg skal ha' hyldebærsuppe. 

10 kommentarer:

 1. Hvilket dejligt indlæg fra dit nye grave-puste-grave-pause-bed. Det skal nok blive rigti godt. Jeg blev faktisk også ret inspireret af Mariannes indlæg i Haven, så jeg fik plads til et par græsser.
  Din for-sjov-gule farveklat er altså meget sensommersmuk. :)

  SvarSlet
 2. Det ser ud til at blive et fint smalt bed, der vil give noget herlig afveksling i haven. Jeg kunne nu godt se nogle lette og elegante græsser for mig i bedet. Bærrene i den mørke hyld synes jeg faktisk også både skinner og lyser op.

  SvarSlet
 3. "armen" det ser sgi godt ud i din collage allerøverst - det bliver godt og flot! På sigt tør du muligvis alligevel presse lidt græs ned imellem, det vil også blive flot.

  SvarSlet
 4. Godaften Sussi.Vi er da nogle stykker der laver nye bede.
  Heldigvis graver min mand græsset af til mit nye bed.
  Spændende at se dit bed vokse til.
  Og jeg kan da også godt se nogle græsser i bedet.
  Flot bed du viser med Sct. hansurt.
  God aften Knus jette

  SvarSlet
 5. Det er da et dejligt skønt bed du har fået lavet dig der, det bliver spændende at se det gro til. Jeg nyder altid når der sker noget nyt og venter forventningsfuldt på resultatet, tænker, du gør det samme :-), kh Margit

  SvarSlet
 6. Hvor dejligt med gravetilladelsen, så er det bare om at komme i gang. Jeg kan også godt lide det smalle bed og er spændt på at se det som det udvikler sig, de er så flotte - de mørke Skt.Hans urt.

  SvarSlet
 7. Hej. Hvor er det godt, at du kunne grave det bed - jeg synes, det ser helt fantastisk ud. Jeg så også godt det bed i Haven og blev helt syg, det bliver spændende at se dit bed, når det gror til. Jeg synes det virker rigtig lovende og tror, det bliver SÅ flot.

  SvarSlet
 8. WAUW - det er bare flot. Og egen havemur - den er jeg lidt misundelig på. Sådan ønsker jeg mig også!

  God graver-lyst
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Thanks for visiting my blog Sussi. I'm glad to have found you. Your new flower bed looks as if it will be most attractive. You must be looking forward to seeing it establish.

  SvarSlet
 10. Heløjsa Sussi, du er jo god med den spade. Det er også bare med at komme i gang når tilladelsen er der.
  Hvor er det en god ide med et smalt bed. Det vil jeg da lige overveje når jeg engang får pusten igen efter at have gravet mit det store bed :-)
  God weekend til dig.

  SvarSlet