søndag den 2. oktober 2016

Oktober

Så blev det oktober, og så blev haven vandet... det er næsten en måned siden at det har regnet mere end et par dråber, så regnen faldt.... om jeg så må sige... på et tørt sted.
Regnen var god for de planter jeg har om-møbeleret i de sidste dage.

Vi har gjort lidt efterårsklar i haven , vi har skiftet sommerblomster i potterne (og tomatplanterne i drivhuset)  ud med lyng. De fleste af mine Tallerkensmækkere er hevet op og når det bliver tørvejr bliver mit Lathyrus tårn fældet... det er lidt vemodigt.

Vi har også fået sat de (ikke så mange) blomster løg vi har købt i år .... måske for tidligt, jeg har først efter jeg satte dem læst, at tulipaner først skal sættes sidst på måneden for ikke få svamp... nå, det er der jo ikke noget at gøre ved nu.

Jeg har sat lidt hvide lave tulipaner og nogen hvide Allium i min Lammeørebesætning, jeg har læst at det var en af Gertrude Jekylls designs, og det skal da prøves.

Der er nu heller ikke så sjovt derude mere - efterårsfarverne i haven nydes indefra, gerne med en god kop kaffe og, uhhh.... vi har haft varme på i dag.... og måske bliver der nattefrost i den kommende uge....9 kommentarer:

 1. Hej Sussi.Ja !!! nu er det vist slut med det fantastiske vejr vi har haft den sidste måned.
  Dejlige billeder du viser fra din have.
  Og det sidste billede vil jeg da lige kopiere...........hvis det er OK med dig.
  Her skal også lægges løg når jeg er færdig med mit køkken.
  Godaften Knus Jette

  SvarSlet
 2. Selvfølgelig er det i orden Jette - God fornøjelse med løglægningen (jeg HADER at lægge løg, men elsker når de kommer op og blomstrer)

  SvarSlet
 3. Hej Susi,
  Hvor er det smukt hos dig. Sikke en skøn efterårsopstilling med bær og troldhassel under det fine græskar. Jo nu bliver det rigtig efterår og jeg skal også lægge løg her i løbet af ugen.

  SvarSlet
 4. Pæææææne billeder, efterår er da ikke værst ! Ja, her er haven blevet godt gennemvandet, eller sådan føles det i hvert fald med styrtregn her hele aftenen.
  Jeg skal også snart i gang med løglægning, jeg har købt rigtigt mange :)
  God ny uge.

  SvarSlet
 5. Ja nu er det efterår, men denne uge ser nu ikke så værst ud, i hvert fald ikke her mod nord.
  Sikke en flot opsætning med mariebær og grene. Jeg er ikke så god til at finde på, så jeg stjæler ideer, hvor jeg kan finde dem, nu fandt jeg en af de gode ;-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
 6. ja vi må desværre til det, jeg havde ellers gerne tage en måned mere med varme og sol :o)
  Hvordan går det med roserne :o) jeg havde håbet at besøge dem inden det blev vinter.
  Kh Linda

  SvarSlet
 7. Tjae Linda, du er selvfølgelig altid velkommen, men de 3 roser er nu ikke noget at se på.... faktisk er det hele ved at gå lidt til ro, og jeg ville da hellere vise dig min have når den er pæn hi hi

  SvarSlet
 8. Som man siger, hvert årstid sin charme :) :) - det ordsprog kan jeg også godt tilslutte mig :) - min ynglings-årstid er foråret :)
  - det er nogle rigtige gode stemningsbilleder du har taget :)

  SvarSlet
 9. Efteråret er også en dejlig tid, selvom det bliver køligere, men så er det godt at have en brændeovn Jeg har også sat tulipaner for 14 dage siden, mon ikke det går alligevel.

  SvarSlet