søndag den 6. februar 2011

Søndags-dessert

Da jeg var en lille pige, i det forrige århundrede, fik vi altid varm mad kl. 12 om søndagen, familien var samlet, bordet var dækket lidt festligt og vi hørte Giro 413. Dengang var der forskel på hverdagsmad og søndagsmad og.....vi fik ALTID dessert, ofte syltede frugter eller budding. Nu får vi sjældet frokost om søndagen og dessert er kun noget vi får, når der kommer gæster.
Egentlig tror jeg ikke at der er ret mange der spiser budding mere, det var ihvertfald ikke alle forretninger der lige havde buddingpulver på hylderne..... nu har jeg fået buddig.... og der kan såmænd godt gå et stykke tid før jeg behøver at få det igen   :)

12 kommentarer:

 1. Gul påskehare til dessert ;-)

  Det er da noget af en form du har.

  Min mand kan godt li budding, så jeg laver det 3-4 gange om året.

  SvarSlet
 2. Da jeg læste dit indlæg, tog jeg lige et nostalgisk trip ned af Memory Lane:o) For jeg er også født i forrige århundrede sådan omtrent, hvor søndage var noget særligt. Jeg kan endnu huske smagen af den grydestegte søndagskylling og citronfromagen eller buddingen til dessert.Og ja Giro 413 var også soundtracket til mine barndomssøndagsmiddage:o) Der var nu noget over disse søndage:o)

  Min mand kan pludselig få en ubændig trang til budding, så det hænder et par gange om året, at jeg forbarmer mig over staklen og laver budding til ham. Men jeg har slet ikke sådan en fin og sød form som du har. So ein Ding muss Ich auch haben. Men hvor kan den mon købes?

  Mange nostalgiske hilsner

  SvarSlet
 3. Kaninformen er købt på et loppemarked, så jeg ved ikke om/eller hvor man kan købe en magen til, men jeg kan sige at buddig smager meget bedre når den ligner en kanin :) :)

  SvarSlet
 4. EEEJJJJJJJJJJJJJJJJ...jeg får VILDT lyst til budding! Jeg laver det gerne flere gange om året. Eller fromager. Forleden fik vi MANNAGRØD - eller fløjlsgrød, som nogle kalder det. De gamle retter serverer jeg tit. Og heldigvis har jeg en madglad mand, der også har minder om mange af de gamle retter.
  Hilsen en madglad Birgitte

  SvarSlet
 5. Jeg får også lyst til budding. Måske af nostalgiske årsager, for jeg heller ikke huske, hvordan det smager. Jeg tror du har ret i, at formen er vigtig ;-)
  Ha' en god søndag aften.
  Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 6. Jeg kan faktisk godt lide budding, men får det for sjældent - måske skal det være nu!

  På min barndoms søndage fik vi også grydestegt kylling med sovs, kartofler og agurkesalat, men aldrig dessert. Til gengæld fik vi ALTID gammeldags æblekage med rasp og flødeskum - og det kan jeg stadig vildt godt lide. Åh ja, de minder :)

  SvarSlet
 7. Sikke da en supersød form og fad, så kan jeg da godt forstå der skal laves budding..... men - men - men... jeg faldt over ordet "buddingpulver"!! Med den form bliver du da nødt til at lave budding fra bunden, med æg og husblas! Du må ha' fat i Frk. Jensens kogebog... ;o))
  God fornøjelse fra fru friis

  SvarSlet
 8. Føj !! Budding... Yrkk.... En af de skrækkeligste ting fra barndommens middagsbord..

  Dertil kommer 'Paneret flæsk' 'Millionbøf' 'Stegeben' og en hel masse andre ting der stadig giver mig gåsehud...

  MEN din Buddingform er henrivende...

  Ps. min søde mand synes da godt at jeg kunne gøre som de 'gode koner' herover, og give ham budding i hvert fald et par gange om året..
  .. MEN så må han først forære mig en nuttet buddingform - så taler vi om det igen *SMIL*

  SvarSlet
 9. Jeg melder mig i flokken der husker Giro 413, grydestegt kylling kl. 12 om søndagen - og til dessert - jeg elskede både gul budding og chokoladebudding, men nu foretrækker jeg altså citronfromage:)) Din form er skøøøn, men jeg synes altså ikke budding klæder den;))))

  SvarSlet
 10. Hmmm vi skal have budding på søndag, og det er din skyld

  SvarSlet
 11. Jeg glemte at spørge hvordan får du buddingen ud af formen

  SvarSlet