lørdag den 16. juli 2016

Haverejse i Devon

( i regi af sydvest- og Nordvestsjællandske afdelinger af Haveselskabet)

Advarsel. Hvis I ikke ønsker at blive spammet af halvdårlige billeder fra min og overgartnerens sommerferie - have - rejse i Sydvest England, ja, så skal I nok ikke åbne min blog i et stykke tid - men hvis I som jeg ikke rigtig kan få havebilleder nok - så hæng på.

Turen bliver ikke så flot guidet, som dem nogen af jer har vist, men jeg kan prøve at smide nogen links ind til selvbetjenings-brug.

* Hestercombe Gardens                             http://www.hestercombe.com/history/gardens/
* Stouerhead                                               http://www.nationaltrust.org.uk/stourhead

* Holbrook Garden                                      http://www.holbrookgarden.com/
* Knightshayes Garden                               https://www.nationaltrust.org.uk/knightshayes
* Rosemoor Garden                                    https://www.rhs.org.uk/gardens/rosemoor

* The Lost Gardens of Heligan                   http://heligan.com/
* Marsh Villa Gardens                                 http://www.marshvillagardens.co.uk/

* High Garden Nurseries                            https://highgardennurserykenton.wordpress.com
* Killerton                                                    http://www.nationaltrust.org.uk/killerton

* Haven ved kunstmuseet Hauser and Wirth   http://www.hauserwirthsomerset.com/garden

Hestercombe Gardens
Efter en succesfuld - omend forsinket - landing i Heatrow, og en lang bustur nåede vi dagens første havebesøg, Hestercombe Gardens - her ventede en lækker buffet med bl.a. grønne salater.... i England !!!  - men vi skyndte os at spise, for trafikken havde slugt noget af den tid vi kunne have brugt på havekiggeri. 
Haven er nærmest opdelt i to slags haver, en landskabshave designet af Coplestone Warre Bampfylde (nåede ikke at se så meget af den) og en "Formel Garden" designet af Edwin Lutyens med planteskema designet af Gertrude Jekyll....   here we go:Et par af de berømte Lutyens elementer  - havebænken og trappen med "må godt" planterne i mellemrummene mellem trinnene.


oh, jeg elsker trapper op og ned og krinkelkroge og hjørner og overraskelser i en haveMåske anes det at jeg var en lille bitte smule forelsket i de små Bakkestjerner, som groede overalt i haven i de mindstesprækker - jeg ville have købt en plante....men jeg skal lige have muret en væg først :-)Jeg var vild med fuld af beundring for.....den formelle have, som  på trods af de stramme bede var skønne, med farverige, høje og meget frodige planter -  og med lange vandriller, bygget af sandsten, der løber tværs gennem haven, og flotte pergolaer og udsigt over det helt fantastiske landskab.

Afslutningsvis et billede af de smukke orangeri inden vi suser videre med bussen til

Stouerhead
 ...er I med endnu.... Stouerhead er en landskabshave.... den er stor, har en kæmpesø og hele vejen rundt om søen står der disse mærkelige kunstige templer, grotter, ruiner, og hvad har vi, som datiden havde sådan en stor forkærlighed for.... der er dejligt, og man kunne bruge en hel dag sammen med familien og madkurven dér uden at nogen ville kede sig...... men det er IKKE nogen cottage have, så er det sagt. De har en righoldig butik, det sætter jeg pris på. OG....så dannede den kulisse til en romantisk scene i den nyeste udgave af STOLTHED OG FORDOM...det er jo også noget.Slut med haver på denne 1 dag  - saftsusemig trætte (oppe kl. halvfire) - glade for at gå til ro på Sidholme Hotel i Sidmouth.

Fortsættelse følger....

8 kommentarer:

 1. Hej Sussi.Ikke et billede for meget.Nød dem alle.
  Skønt sådan at komme rundt i havernes land.
  Bare kom med flere billeder.
  Ligger selv masser af billeder fra hampton Flower Shov
  i morgen.
  God weekend Knus Jette

  SvarSlet
 2. det samme her... billederne var virkelig en nydelse :)
  jeg drømmer om, at jeg engang får muligheden for at besøge disse smukke steder i England :)

  SvarSlet
 3. Kære Sussi Hvor skønt med dette indslag tak fordi du tog mig med, helt vidunderligt at se knus Tina

  SvarSlet
 4. Øv, er det allerede slut... ;o) Jeg skynder mig i seng, så jeg kan være udhvilet til næste del af rejsen. Skønt at være med på tur. :o)

  SvarSlet
 5. Nå ja, så må vi i seng så vi kan se hvad du viser i morgen. Den rejse i har været på i dag har været så smuk så jeg drømmer sikkert om smukke englske haver i nat.
  Kh Linda

  SvarSlet
 6. Tak for turen:) Det var spændende og interessant. Jeg glæder mig til fortsættelsen:)

  SvarSlet
 7. Skønne billeder. Tak for dem. Jeg drømmer om en gang at komme på havetur til England, så det er jo dejligt med inspiration til haver, der er værd at se.

  SvarSlet
 8. Spændende at se billeder fra haverne her, som jeg ikke selv har besøgt. Ja, de er meget forskellige, men det gør det jo ikke mindre spændende.

  SvarSlet