søndag den 29. maj 2011

Toftegaard Gartneri

Jeg blev anbefalet at besøge Toftegaard Gartneri ved Køge http://www.gartneri-toftegaard.dk/- De har alverdens chilliplanter, tomatplanter og krydderurter - det var meget spændende, men jeg kom nu egentlig for at købe en Citrontagetes - altså en Fløjlsblomst man kan spise (normalt indbyder duften af Tagets ikke ligefrem til indvortes brug) - De havde kun én plante, og den var meget høj, så det blev ikke til noget med det, men jeg købte to andre krydderurter til at sætte i Whisky-krydderurte-tønden:
øhhhhh, Jordbærmelisse og appelsintimian..... eller var det Jordbærmynte..... øh .. en plante-navne-pind havde nok været en god ide :-)

8 kommentarer:

 1. Sikke nogle spændende planter. Kan de overvintre?
  Jeg var faktisk ikke klar over, at der fandtes så mange forskellige smagsoplevelser inden for krydderurter.
  Jeg købte NADA på Clausholm. Der var ikke noget, der råbte efter mig. Det var ikke så inspirerende, som Ledreborg.

  Hygge

  SvarSlet
 2. Så måtte du også lige forbi - skønt gartneri. Jeg er sikker på det er en jordbærmynte, for Gartneri Toftegaard har et væld af mynter.

  Knus
  Mette
  http://mette.landly.dk

  SvarSlet
 3. Spændende, sød ide det med tønden :)

  Knus

  Iben

  SvarSlet
 4. ........det er vist sådan et sted hvor man skal lade dankortet blive hjemme :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Det må være en jordbærmynte.

  Appelsintimian dufter bare så lækkert, at man kan gnide planten helt flad, fordi man lige skal dufte, hver gang man går forbi, ik´?! Den vokser ikke særlig hurtigt, men med lidt tålmodighed, har du en flot plante om at par år.

  SvarSlet
 6. En skøn planteskole. Jeg har også været forbi og købt krydderurter og chili.
  Jeg har haft citron og appelsintages i en del år. De sår sig selv, og jeg godt, at du kan nå at så dem endnu.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 7. Jeg er stor tilhænger af planteskoler og kan slet ikke lade være med at købe, når jeg er der.... Har lige tømt den lokale for lyserøde pelargonier til den store altankasse på terrassen. Det skulle jo se pænt ud... ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg har også besøgt dette gartneri, og dengang købte jeg en pelargonia med citrusduft. Det var før man fandt ud af, at man nu skal spise dem i salaten. På det tidspunkt, havde de også store palmer og andre eksotiske planter i pleje om vinteren. Et fantastisk sted, hvor jeg fornemmede at der var mange trofaste kunder.

  Go' fornøjelse med planterne.

  Hilsen Gitte

  SvarSlet