torsdag den 5. maj 2011

Ynglingsblomster (lige nu)

Jeg faldt for disse tre skønheder sidste weekend - en lyserød lupin, en gul/orange kongelys - og endelig en hvid digitalis....... ja, det vil altså sige, de kæmpestore, helt fantastisk vidunderlige digitalis de solgte, var for pebrede i pris for min portemonnæ, så jeg købte bare en lille ny plante, måske blomsterer den først til næste år, men SÅ SKAL I BARE SE, orv, det bliver så naboerne vil stimle sammen foran havelågen for at se den :)
På grund af nattefrosten bærer min tålmode overgartner trofast de fine blomster frem og tilbage mellem have og drivhus, der skulle jo nødig overgå dem nogen skade.
Forrige år skar vi vores eneste syren helt ned, der kom nye skud sidste år - og i år - juhuu - er der blomster på.
Jeg ELSKER kodrivere, de minder mig om min barndom, jeg er født og opvokset i skoven - og hvert forår plukkede jeg buketter så store at jeg næsten ikke kunne holde om dem med én hånd, og duften...åååååhhh
Heldigvis har jeg en del i mit skovbed, de sår sig villigt - og hvis ikke overgartneren var så flittig, så ville jeg ha' dem over det hele..... og hvad så.....

9 kommentarer:

 1. Ha nemlig "og hvad så" .... kan overgartneren ikke lokkes til en svalebajer når han når til det bed? Og så forhåbentlig glemme alt om at luge dem væk :-)

  SvarSlet
 2. Jeg elsker dem også og er i det hele taget meget begejstret for skovhaver. Lupiner kan jeg ikke få nok af (meget heldigt, for de har jo lidt svært ved at begrænse sig...) og digitalis er for mig meget engelsk, for jeg ser dem så tit herovre. :-)

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt lide din overskrift til dette indlæg!
  Yndlingsblomsterne har man jo utallige af når man tænker efter og om en måned, er det igen andre blomster, der bliver udnævnt som yndlinge. Skønt at havesæsonen stadig er helt ny.

  Hilsen Ulla

  SvarSlet
 4. Alle dine lige nu yndlingsblomster er bare skønne. Jeg har også mange lige nu, og nogle nye om en måned o.s.v. Det er nok evnen til at glædes over det skønne lige nu, der gør og til de haveglade :-)

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 5. Jeg er også vild med primula og arbejder på at få flest mulig af dem i min have, specielt i skyggebedet. Min nabo har dem til sin ærgelse i græsplænen, så hun er glad når jeg kommer på besøg med min lille planteskovl og snupper dem.
  Når først du har fået blomstring på din digitalis, så er det med at sprede frøene efterfølgene og evt samle nogen til såning. Det er en af de skønne og lette gratis glæder i haven. :o)
  God Weekend fra Berit

  SvarSlet
 6. Digitalis og syrener er mine yndlings. Digitalis har jeg flere steder i haven. Vi kan bytte med nogle kodrivere :-)
  Jo, og så akelejer. Dem spreder jeg også overalt i haven :-)
  Vi skal have softicemaskinen sat til, så den er klar til fødselsdagen. Min mand har købt et parti havestole til den nye terrasse og et nyt havebord. Så der skal isen nydes i aften.
  Hav en skøn weekend
  Klem

  SvarSlet
 7. Hæi i Danmark...og tusn` takk førr koseli` kommentar på bloggen min...supert at du førrstår ka eg skriv sæll`om eg skriv på dialækt...dæ e ikkje så stor førrskjell på dansk og norsk så eg førrstår godt ka du skriv på din koseli`e blogg...har likegodt lagt meg tell som føllar hos deg:o)
  Ælske og å være ijnne på bloggen tell Blandet landhandel...syns dæ danske språke` e så fargerikt og du og ho som har bloggen skriv litt på samme måte syns eg :o)
  Akkurat no her i nord e dæ ikkje så mykkje blomster å vise fram værken ute æiller ijnne bortsett fra de eg male og lage blomsterkrainsa av...og så hæstehov (tussilago farfara) da...dæm står og lyse som små sole i grøftekaintan :o) Snart får eg mett veggmonterte varanda-drivhus og da skal dæ såes i aillefaill blomkarse og solsikke...drivhuse bli førræstn produsert i Danmark...har fådd glassrutn som skal sættes i mæn må væinte tell næste hælg førr eg får ræstn...vælkommen tell å følle mæ framover ka som skjer i dæ likkje røe`huse i skogen...så blogges vi:o)
  Vintagepia

  SvarSlet
 8. Smukke blomster.... altså bortset fra dine cowboy-blomster... ka´jo ikk´li´gule blomster..

  Men de lyserøde....åh... Nice !!

  Knus og god weekend

  ps
  Bogen hos Frk.Iberis er forresten 'Lev Vackert' og der er slået op på side 27 ...

  Hils overgartneren

  SvarSlet
 9. Skønt indlæg og skønne billeder - det ser rigtigt hyggeligt ud hos dig :-)

  SvarSlet