fredag den 24. juni 2011

Turban liljeFor nogen år siden havde Søren Ryge en udsendelse om en have i Sverige der var fuld af vildt groende Martagonliljer, og jeg var solgt på stedet. Jeg ledte højt og lavt efter liljen - uden held (det var før jeg havde internetadgang) Et par år senere kom min mor hjem fra en sommerferie hos min bror, og hun medbragte halvandet løg af en Martagonlilje til mig (Gu´ved om min bror vidste det) - nu har det hele og halve løg udviklet sig til en halv snes planter - og jeg elsker dem - de gror ikke vildt og flot som i den Svenske have, men min overgartner er også lidt mere flittig med lugningen end den oldgamle svenske dame (jeg husker det ihverfald som at det var en meget gammel dame, der havde haven) Jeg kan ikke finde udsendelsen på DR1, jeg ville ellers gerne have haft set den igen.

9 kommentarer:

 1. Vildt flotte
  God weekend
  Knus!

  SvarSlet
 2. Den er meget smuk!
  God weekend ;-)

  SvarSlet
 3. Uh, hvor er den smuk, din kranslilje (som jeg kalder den) - sikke stor og kraftig :-)

  SvarSlet
 4. DYBT MIDSUNDELIG, min Far har den også i haven, vildt yndig, jeg har forsøgt mig med den i hvores have, men den kom aldrig...jeg må prøve igen :)

  Go weekend :)

  Iben

  SvarSlet
 5. Bare vent, om ett par år så har du mengder av martagonliljer i hagen. Dei frøformerer seg villig vekk, erfaring fra hage i Norge!

  SvarSlet
 6. Hvor er dine Martagonliljer flotte :-)
  Jeg har kun en enkelt, som jeg skægt nok viste på min blog forleden.
  Hilsen Hanne
  http://hanneihaven.blogspot.com

  SvarSlet
 7. Jeg fik nogle løg af en haveveninde sidste år, og i år blomstrer mine kransliljer også. Er meget glad for dem, for jeg har også være på jagt efter et stykke tid.

  SvarSlet
 8. Det er en fantastisk lilje - måske hang det 1 1/2 løg fast i din mors sok? Jeg har lagt Martagon liljer, men de er (som mange af de frø jeg har sået i år) er de heller ikke dukket op

  SvarSlet
 9. Det ser faktisk ud til, at mine frøsåede, der står gemt i noget ukrudt og har stået der i nogle år, fordi jeg har glemt dem, har samme farve som din. De blomstrer nu. Sikke et vidunderligt syn :-)

  SvarSlet