søndag den 21. oktober 2012

Figner

Masser af figner i drivhuset, men jeg tvivler på at de nogensinde bliver modne, burde de ikke være modne på denne årstid?

3 kommentarer:

 1. Figner sætter frugt to gange om året - forår og efterår. Begge hold modner om efteråret. Dvs. holdet, der sættes om foråret, har et halvt år til at modne, mens dem, der sættes om efteråret, har et år til at modne. De sidstnævnte skulle efter sigende smage bedst.
  Jeg har tidligere haft figen på friland, og her blev de frugter, der blev sat i efteråret ikke til noget pga. vores vintre. Hvorvidt det lykkes i drivhuset, ved jeg ikke.

  Venlig hilsen
  Merete

  SvarSlet
 2. hej Sussi.Jeg har en figen jeg købte på Bornholm i sommer.
  Den står i en stor krukke,og har stået på terrassen hele sommeren
  Den har kun 3-4 fugner.Men sælgeren sagde at den først ville få modne figner til næste år.Har tænkt at sætte den i udestuen til vinter.Tror du at den kan klare frosten?God aften Jette

  SvarSlet
 3. Hej. Jeg har haft figentræ i drivhus de sidste 13 år. Der kommer hundred vis af figner på, hvert år.Det er kun et sted imellem 20-30 stk. som bliver modne, og dette som regel i august.I år er de ikke modnet, jeg tror jeg har fået 2 stk. Og der er bunker af frugter på. De tilbageblevne frugter visner og mukner i vinterens løb. Når vi når foråret klipper jeg hele kronen af og så starter vi for fra. Det bliver så¨stort hvert år at det ikke kan være i drivchuset. Det skulle aldrig være plantet der inde. Det er flot at se på, men på en lun plads ude, op af en varm mur, ville jeg have mere fornøjelse af det. Jeg har aldrig oplevet at de overvintrende figner klarede vinteren. Tilgengæld har det fået massere af frost uden at tage skade.

  SvarSlet