søndag den 9. februar 2014

Helledusseda - Helleborus

Jeg har kigget til mine Helleborus..... de fleste har det godt, er enten sprunget ud, eller stærkt på vej


Men ak, en af de røde... :
...som jeg har fået af en elsket, og forlængst afdød moster, har det ikke så godt, jeg er bange for at den har fået den sorte syge (Sortplet?).... I flere år har der hvert år været fine knopper først i januar, men knopper og blomsterne bliver sorte efterhånden som udviklingen skrider frem. Senere får planten fine og kraftige blade. Jeg har hidtil troet at det var frost og kulde, der ødelagde blomsterne, men det er nok snarere sygdom.... og jeg bliver vel nødt til at grave den op, suk ! - jeg vil så nødigt.

10 kommentarer:

 1. Hvor ærgerligt Sussi.....fjerner du bladene om efteråret? Det kan være at i dette specielle tilfælde, at du skal gøre det, og det kan måske hjælpe din syge plante?
  Jeg har først fjernet mine blade nu, for jeg synes de pynter gevaldigt om vinteren.
  Ja man kan blive helt skruk - hvis man kan kalde det det - når man ser et super eksemplar af helleborus!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fjernede dem først omkring juletid da der allerede var små knopper...måske var det for sent

   Slet
 2. Øv, den ser rigtig syg ud. Når den har haft det sådan i flere år, tror jeg desværre ikke, den står til at redde.Heldigvis strutter de andre af sundhed.

  SvarSlet
 3. Hej. Det var ærgerligt. Jeg tror også, at det er vigtigt at fjerne bladene om efteråret. Har desværre ikke andre gode råd.

  SvarSlet
 4. Hej Sussi.ØV med den blomst.
  Jeg har slet ikke klippet nogle blade af mine.Så krydser fingre for at de ikke får svamp.
  God søndag knus Jette

  SvarSlet
 5. Ej, hvor er det ærgerligt, især når der er sådanne minder forbundet med den. Jeg ville som andre nævner prøve at fjerne bladene og evt dele samt forsøge plante et andet sted i haven. Tænk hvis det lykkedes? De andre ser gudskelov ud til at trives storartet i din have. Kh Tinna

  SvarSlet
 6. Undskyld overså du havde fjernet blade

  SvarSlet
 7. Det var ærgerligt med en elsket plante. De andre ser smukke og sunde ud.

  SvarSlet
 8. Hvor er de smukke. Jeg har aldrig været heldig med mine... måske fordi min mand har det med at ændre i haven hele tiden!

  Knus

  SvarSlet