søndag den 17. juli 2016

Haverejse Devon part II


2. dag på haverejsen.... morgenmad kvart oversyv, vi skal køre kvart i otte - vi kan godt mærke at vi ikke rejser med 65-rejser...... så haps, haps, haps ned med bacon og beens (ingen ost !!!!) og afsted, vi har lidt travlt, vi skal nå:

* Holbrook Garden                                      http://www.holbrookgarden.com/
* Knightshayes Garden                               https://www.nationaltrust.org.uk/knightshayes
* Rosemoor Garden                                    https://www.rhs.org.uk/gardens/rosemoor

Holbrook Garden
Privat have på ca. 8.000 m2, og den er vild, virkelig aldeles dejlig vild, det regner lidt engang imellem, men der er smukke småsten mellem alle planterne så der er ikke mudret - ejeren mener, at man skal ha´ fornemmelsen af at gå inde imellem planterne, så stierne er ganske smalle og overgroede
 check lige de blade på den tidsel dér  - wauuuuw !


 Selvsåning er ikke bare tilladt her, det er påbudt
Det her er også et elendigt billede af en imponerende plante ...en Veronica øh ?
Det er første gang at jeg møde disse høje aks, der ligner flyvehavre, i en have, men det skal vise sig, at de findes i næsten alle de haver vi kommer til at se, og de er rigtig nok også dekorative....men lidt svære at se på mit billede


Haven er fyldt af "vilde" planter, hvide skærme svæver over det hele og Rølliker hygger sig på etagen neden under... men der er også mange smukke og specielle træer, og roser og en køkkenhave og ænder og høns og te og havregrynskager og plantesalg....sikke en oplevelse... af de gode

Sådan en ønsker jeg mig  Sidalcea William Smith.....men jeg købte nu kun en cremefarvet Verbascum...den skal jo transporteres med fly såååeee.. Nå... videre til næste sted.

Knightshayes Garden
En National Trust have som har det hele - en STOR walled køkkenhave, en "Formal garden" store græsområder, skovhave, et lille lysthus hvor man kan søge læ for regnen, mulighed for at se the manor house indvendigt - og udmærkede scones med clotted cream

I skulle have set den køkkenhave havemelde og mørke lathyrus i køkkenhaven..... pææææænt !

Er den valmue smuk eller hva'?


Et meget smukt lysthus, med nogen "to kill for" planteskåle - lige til at søge ly i når regnen står ned i stænger (altså i lysthuset, ikke skålene)En lille butik, jeg kunne godt have ønsket mig en lille rabarber-drivpotte, men jeg nøjedes med en bog i stedet for.


Nå videre i galop (!!!!)  vi har endnu en have vi skal nå


Rosemoor Garden  
....en af det engelske haveselskabs haver. Rosenhave, cottage garden, vandområde, enge med vilde blomster, stenhave, stauder..... you name it.... (man kan godt se at jeg har været så længe i England (5 dage) at jeg taler halvt engelsk..... hmmmm). Her kommer billeder fra the cottage garden, som var bedårende, bemærk ærtestativerne.


stop stop stop .... haver nok for i dag - hjem til hotellet i Sidmouth5 kommentarer:

 1. Øj nogen lækre haver I har set. Så skidt med, at I skulle så tidligt afsted.

  SvarSlet
 2. Det sluttede godt nok pænt, men der må være meeeeget mere vi skal se :o) Den buskbom der, der var klippet som en hund må Alma bestemt have siddet model til :o) Nøj hvor jeg syntes den er fin.
  Nå men jeg kan se at i har haft løbeskoene på, for hold nu op hvor har i set meget på 2 dage..Kommer der mere ?
  Kh Linda

  SvarSlet
 3. ja da Linda, der er båden en 3'er og en 4'er hi hi

  SvarSlet
 4. Dejlige haver igen i dag, ja der er drøn på når man er på haverejse med andre som chauffør, som jeg fornemmer at I var? Det er SÅ bemærkelsesværdigt med nogle af de engelske køkkenhaver, de er så smukke og så gemt inde bag den der WALL!

  SvarSlet
 5. De sidste billeder med blå himmel, er jo slet ikke til at stå for. Alting bliver så ekstra meget smukt med den baggrund. Men ellers så er der alt hvad der hører til engelske haver i bedste stil. Kan ligefrem fornemme hvordan du suger alle indtryk til dig. Åhhh... jeg ville gerne være med på den tur, selv om jeg ikke gider stå tidligt op!! ;o)

  SvarSlet