tirsdag den 19. juli 2016

Haverejse i Devon, part III

Dag 3 og 4 - nu må jeg vist begrænse billedspammet, 

Dag 3 The Lost Garden of Heligan
Den spændende historie om en have der var forladt og glemt i mange år, og nu er restaureret og helt vidunderlig - især The Jungle, hvor der er en dyb slugt med kæmpe planter.... man venter at se dinosaurer og hvislende slanger hvert øjeblik...... heldigvis så jeg ikke engang en vandslangeog en helt anden del af haven:

fantastisk - jeg glæder mig til at læse bogen om havens "opstandelse".

Marsh Villa Garden
En privat have der ejes af et fortryllende ældre ægtepar - meget smuk, men vil nok mest blive husket for værtsparret, fruen havde bagt 5 - 6 forskellige slags kager til vores te/kaffe og hr. Stephens var en særdeles gemytlig herre med Sherlock Holmes kasket.
Haven var ganske dejlig og meget stor for en privat have. Haven bestod af mange haverum med forskellige "emner" - rosenhave, en sø, staudehaver osv osv, rigtig mange smukke planter.


Dag 4
High garden Nursery
Planteskole med stor udstillingshave, en mums for planteelskere....og en mulighed for at købe det man ser..... nogen gik lidt amok, andre mindre amok....og jeg havde overgartneren med, såeeeee.... men jeg tog et fotografi af et planteskilt med navnet på en lyserød smuksak... de havde ikke nogen cremefarvet thalictrum dasycarpum ..  jeg har ellers kigget efter den alle steder, hvor vi har været. Men hvor var der mange fine plantesammensætninger

Den mørkerøde Cosmos gad jeg godt eje, sammen med min røde havemelde
men jeg fik da et billede af et navneskilt :-)
vi må videre... af små - og for en bus - MEGET smalle veje....lad mig sige det sådan, bussen var pænere udenpå da vi stod på i mandags end den var da vi stod af i fredags. Jeg er bange for at chaufføren, for sig selv, opremsede en hel del af sit vemodige hjemlands ukvemsord.

Killerton
Fra  National Trust´s hjemmeside: Glorious landscape garden surrounded by parkland
...og der var dejligt og godt med frisk luft, fint sted til en dagsudflugt med ungerne (eller hunden, så det ud til) hvis man bor på de kanter - og det var et godt indslag i rejsen at se hvor vidt et begreb  "Engelske haver" er........ jeg kan bare bedre lide blomster.


I hytten her har der boet en Canadisk Bjørn........tror I på det?

...og så godnat....hvilken seng mon man skal vælge i dag
Indretningsarkitekten har vist haft en dårlig dag
hvis I gider så har jeg et indlæg fra den sidste dag..... men ohhhh, hvilken dag

10 kommentarer:

 1. Sikke skønne billeder; det ser ud til at du har haft en helt og aldeles vidunderlig tur. Jeg sporer lidt regn hist og pist, men hellere det end alt for meget varme, ikke?! :-)

  SvarSlet
 2. Hej

  Sikke en fed tur du har været på, mange lækre haver! Bliver da helt misundelig ;-).
  Sjovt som man husker de mennesker man var sammen med kort tid, men gjorde stort indtryk. Var selv i Irland for år tilbage, husker levende hvordan vi blev modtaget på bed and breakfast af hændervridende mand. Det var konen der altid tog sig af det og hun var taget i byen! Han var så bange for ikke at gøre det godt nok, men vi husker både ham og besøget med stor fornøjelse. Han gjorde det SÅ godt :-).
  Din lyserøde kærmindesøster tror jeg nu er en form for kulsukker. Sådan nogle har jeg nemlig og blomst og blade ligner til forveksling. Den er fantastisk til bunddække og sætter søde, diskrete blomster om foråret. Mine vist i creme-hvid/pastel-lysegul med mørkere knopper.
  Tak for skønne havebilleder, ser frem til mere med næste indlæg!

  Mvh. Gitte

  SvarSlet
 3. Jeg gider helt sikkert godt at se mere fra din tur :D
  Hvor må det ha været en skøn rejse! Og damen i skovbunden er jeg helt betaget af. Hun ligner jo en sovende skovfe
  Kh Vibeke

  SvarSlet
 4. det har du da helt ret i Gitte....blomsterne ligner jo heller slet ikke Kærmindesøster..tak fordi duvar opmærksom..jeg tror at jeg retter teksten :-)

  SvarSlet
 5. Hej. Hvor er det en spændende rejse, du er på. Og sikken nogle gode billeder. De giver et godt indtryk af haverne og deres frodighed. Jeg kan så godt lide at se billeder fra engelske haver og drømmer selv om at komme afsted engang på sådan en tur. Supergode billeder, du viser. Tak for det.

  SvarSlet
 6. Wauw, er du på havetur? Jeg glæder mig til at nærlæse alle dine indlæg når jeg kommer hjem fra ferie, fortsat god tur.

  SvarSlet
 7. Jaaa, vi vil have mere havetur. Det er altså spændende at se alle de forskellige haver i har set. Det er et super gode indlæg du laver.
  Kh Linda

  SvarSlet
 8. så flotte billeder og spændende planter, så ja lad os endelig få en havetur mere.
  Det må være utrolig lækkert at være på sådan en tur
  Knus
  Kirsten

  SvarSlet
 9. Lækre billeder, er især vild med den der Nursery garden.
  Vi var også i The lost garden of Heligan for nogle år siden, et magisk sted.

  SvarSlet
 10. Hold nu op hvor er der mange lækre bede og lækre fotos. The lost garden of Heligan, har jeg set en fantastisk udsendelse om, der ville jeg gerne hen. Og de fotos derfra med patinerede rabarberklokker og drivhus-gemt-i-marguiritter er bare så skønne. Hvor må dit hoved være fyldt efter alle de indtryk.

  Frø fra den karminrøde cosmos kan jeg hjælpe med. Har selv lånt dem i Fredriksdalhaven i Sverige og de står forrygende i år. Skriver dem på listen!

  SvarSlet