tirsdag den 27. juli 2010

Lavendelhøst

Der skal høstes lidt lavendel til duft i krukker og gemmer - men jeg er i tvivl om hvornår mon de skal høstes, skal de være i knob, delvis i blomst, helt udsprungne - eller kan de endog være en smule visne - hvornår får man mest duft til at gemme? Jeg synes mine lavendler lugter en hel del af hø og kun en lille smule af lavendel når vi når midt på vinteren.

6 kommentarer:

 1. Jeg har lavendelprodukter i min butik, som jeg får fra England, og jeg ved, at de høster og destillerer her i slutningen af juli og begyndelsen af august. Om det samme gælder herhjemme ved jeg ikke, men mon ikke?

  Jeg ved også, at man næsten altid bruger lavendelolie (den ægte, ikke parfumeolie) til at forstærke duften, når man skal lave f.eks. duftposer med lavendel. Det bruger jeg også selv, og så opbevarer jeg dem i glas med låg, indtil de skal bruges.

  SvarSlet
 2. Nåååee, jeg tænkte nok at der skulle lidt "duftforstærker" til. Tak for hjælpen.

  SvarSlet
 3. Det forklarer jo en masse... tak for fiffet,Mia.

  Det ser smukt ud, Sussi... Håber der er lidt tilbage når jeg kommer forbi Your rosegarden soon...

  Knus

  SvarSlet
 4. Du høster lavendel, når de er i knop og lige ved at springe ud.

  SvarSlet
 5. oh yes i love lavender and your photo is beautifull

  SvarSlet
 6. Hi Sussi,
  thanks for your lovely comment... as I read Sissinghurst, I just had to came around and look at your blog... wonderful Roses with Lavendula and I love the Hydrangea in your Blog-Banner.
  Have a wonderful week
  Greetings from germany, Bine

  SvarSlet