tirsdag den 26. oktober 2010

Red, hvad reddes kan

Dejligt med lidt sol i dag, men det har været koldt i nat, især for den noget afklædte termometerpige i orangeriet, hun må nok belave sig på, at hun går nogle måneder i møde med konstant ståpels.
Orangeriet er snart helt fyldt op med planter og havepynt som ikke så godt tåler frost, de fleste planter plejer at overleve i potterne med den beskyttelse som orangeriet kan give dem, dog fryser hortensiaerne gerne så meget tilbage at de kommer lidt sent igang. Oliventræerne plejer at klare det, selvom sidste år var lidt hård ved det største af pottetræerne. Det opstammede Lauerbærtræ overlevede ikke sidste vinter..... så det behøver jeg ikke bekymre mig om i år :-) Jeg er spændt på om Rosmarinen klarer vinteren i orangeriet, den stod inde i vindueskarmen sidste år, men er blevet for stor til det i år.
Som det ses af billedet kunne havens Hortensia ikke li' sidste weekends frost, men den må pænt blive uden for.

3 kommentarer:

 1. Du må heller få lidt tøj på den bare pige så hun ikke fryser ihjel...:-)
  Alle mine Hortensiaer frøs ned ifjor. Men de har vokset sig store,flotte og grønne i år men ingen blomster. Så nå er jeg spændt på hvordan det går denne vinter. Alle mine Hortensiaer står ude. Har ikke et orangeri..:-o)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 2. Mon ikke du skulle strikke hende en lille kappe - det kan vel ikke tage så lang tid ??

  Pøj pøj med dit orangerimenageri ,;o)
  Knus

  SvarSlet