søndag den 9. januar 2011

Havenisser og andet godtfolk venter på forår

Nis, det nyeste medlem af husstanden - sidder i den lune krog, babber på sin pibe og funderer på hvornår det bliver forår, så han kan komme ud i haven og tage sine nye omgivelser i øjesyn. Og der er faktisk liv under sneen, så måske varer det ikke så længe:
Ovenstående røde julerose (påskeklokke !!?) blomstrede slet ikke sidste år, så den er mere end velkommen - jeg har fået den for mere end 10 år side som en stikling fra min moster Gudruns have. Moster er borte for længst, så når den blomstrer, er det som en dejlig hilsen fra hende. Julerosen hér er nu aldrig blevet på størrelse med dem Moster havde - HUN havde grønne fingre, og jeg har sikkert heller ikke valgt den bedste plads til den, fordi jeg insisterer på at have den lige uden for terrassedøren, så jeg kan se den bare jeg stikker næsen (og øjnene)udenfor.

I Wiingaard Boheme Interieur, hvor Nis kommer fra, sagde de, at han kommer fra England og er meget gammel, måske - han selv siger ikke noget, jeg kunne ellers godt bruge de lange vinteraftner til at høre skrønniken om hvor han kommer fra, hvor han har været og hvilke haver han har set. Han siger ingen ting, så jeg forestiller mig, at han har siddet i en skøn gammel engelsk Cottage Have med Dahlilaer, Roser, Blåregn og alskens skønne velplejede blomsterbede og græsplæner.....ak, om ting dog kunne tale...... måske ville han så fortælle at han blev støbt i cement i sommers i Hedehusene og bare patineret med en eller anden fansy teknik..... nej, jeg tror på det med "i en gammel landsbyhave i Cotswold". Jeg tror jeg har fundet hans fætter på Hannus blog

8 kommentarer:

 1. Vilken härlig gammal tomte, han kommer vakta din trädgård i vår. Jag tror som du att våren kommer tidigt iår, idag får man vårkänslor. Sol och takdropp, riktigt varmt också.
  Varm kram
  AnnaMaria

  SvarSlet
 2. Hvor ser det altså LIVSBEKRÆFTENDE ud. Nu bliver det snart forår. Må vi håbe.

  NB. Hvis blomsterne bliver røde, er det med garanti en påskeklokke. Julerosens blomster er altid hvide.

  SvarSlet
 3. Tænk, hvor er de seje, de små skud. De kæmper ihærdigt imod sne og is, og det er så skønt at se lige nu, hvor vi trænger til den slags...

  Din havenisse er dejlig, og ja, jeg kunne sagtens forestille ham i en af de søde engelske haver... ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, visst längtar man efter våren nu, och just att se de första små knopparna...mmm, men det dröjer nog en liten stund till, även här i England där vi är i alla fall är snöfria...

  Underbart fruktfat i ett tidigare inlägg, och just så känner jag också efter julhelgerna - in med frukten och ut med onyttigheterna!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvarSlet
 5. Hej goa Sussi!

  Åh vad det ser underbart ut med de små spirande knopparna!!! Här har vi fortfarande lite snö kvar..hrmpf. Hoppas det smälter bort nu, så vi kan se pärlhyacinter och krokus och sånt snart :)

  Kram
  Mia

  SvarSlet
 6. Så dejligt at se spirende knopper komme op af jorden! Har du taget billederne af julerosen eller påskeklokken nu i år? Jeg elsker dem og dine billeder får mig til at længes efter min have på Fyn. Din havenisse er også skøn!
  Ønsker dig et fantastisk nyt år!
  xx
  Lene

  SvarSlet
 7. Selvfølgelig er Nis da fra en gammel engelsk have, han skal bare lige ha' tid til at føle sig tryg hos dig, før han åbner for godteposen... - og da nisser jo som bekendt bliver meget gamle har han jo ikke noget der haster!! ;o))
  venligst fru friis

  SvarSlet