søndag den 22. april 2012

Haveplaner

Et upåagtet hjørne af haven, hvor der for mange år siden, blev sat et æbletræ som erstatning for legehuset - er blevet genstand for visse have-spekulationer fra min side. Om sommeren er det meste af hjørnet i skygge fra æbletræet og et nærtstående birketræ - og har desuden hæk på de tre sider, der er fuld af myg, og ikke engang græsset trives særlig godt. Mine juleroser og kodriver ser nu ud til at være glade for at gro der, og sår sig selv flittigt, måske fordi de blomstrer om foråret, hvor der ikke er blade på træerne......så jeg tænkte, knirk, knirk ...der findes så mange skønne juleroser, primula og VINTERGÆKKER - som jeg kunne tænke mig, men som jeg ikke har plads til.....hvad nu, hvis man fjernede "græsset", lagde nogen trædesten, så man kunne komme til at plukke æblerne - og til-plantede  hele stykket......
Overgartneren er ikke så vild med ideen, og selv om jeg sværger på, at jeg personligt vil holde stykket ukrudtsfri, er hans ansigtsudtryk lidt a la det forældre stiller op, når ungerne lover, at de nok selv skal tørre op efter hundehvalpen og lufte den i regnvejr, hvis bare de må få den lille hund.  En unødigt sårende mistillid, fra overgartnerens side, synes jeg   :)

..tjum...tjum... hvad mon man kunne plante, som kunne lyse lidt op om sommeren ........

7 kommentarer:

 1. Hosta! Hosta! Hosta! Tag ud til en hostahandler og gå amok i alle de skønne varianter, de dækker for ukrudt og er frodige og smukke. Bregner vil sikkert også gøre sig i halvskyggen og der er også mange smukke bladformer. Både bregner og hostaer skjuler også bladene fra forårsløgene... nå ja husk Alium i rå mængder...!

  Det er da en fantastisk ide med at lave bed i det hjørne, overgartneren skal nok blive overbevist lige om et øjeblik. Rigtig god fornøjelse :o)

  SvarSlet
 2. Uha jeg forstår godt at du er lidt skuffet over at overgartneren ikke er sprunget jublende i vejret for det er da en genial ide, Sussie:-)
  Hvad siger du til kurvebregner og hvide løjtnantshjerter og hvide høstanemoner og digitalis?

  SvarSlet
 3. Det er da en formidabel ide, jeg syntes du skal klø på. Det er da som skabt til det.
  din overgartner lyder lidt som min. Han får tics når jeg får ideer.

  SvarSlet
 4. Jeg er enig med de andre, også i plantevalg, og jeg tror at det bliver kanon-flot. Græsset trives vel heller ikke så godt når der er meget skygge? Bare go for it :-)

  SvarSlet
 5. Helt enig... Flere planter og mindre græs ;-)
  Hilsen Susanne

  SvarSlet
 6. Du har fina planer för trädgården, och tänk så vackert med en massa julrosor som blommar där. Och så jättesöt liten stol du lottar ut, har aldrig sett en så liten.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlet
 7. Eller bregner. Og Hosta sammen. Det er en af mine favoritter.

  SvarSlet