lørdag den 17. januar 2015

Carl Larsson på Ordrupgård

Jeg var så heldig at vinde billetter til Carl Larsson udstillingen Det gode liv på Ordrupgård. Billetterne vandt jeg på bloggen Countryliv.

Jeg holder virkelig meget af Carl Larsson, og husker at jeg i 1970'erne havde dækservietter, pyntepostkort og endda en porcelænsmalet kakkel (tror endda at jeg selv havde malet den, på en porcelænsmalingskursus, som iøvrigt også var meget moderne i 70'erne) med Carl Larsson motiver.

Udstillingen løber kun til den 8. februar, så vi blev enige om, at vi hellere måtte tage afsted i dag, i det gode vejr - og det var en fin udstilling - det eneste problem er - at udstillingen efterlader en med en voldsom lyst til at eje et lille træhus i Sverige, for interiøret på Carl Larssons gård, er for mig, lige så tiltalende, som jeg syntes i 70'erne - og som en del af hans samtid syntes omkring år 1900.

Vi var samtidig inde og se Finn Juhls hus (der hører til Ordruipgård) og selvom han tegnede fantastiske møbler..... så vil jeg hellere bo på Lilla HyttnäsMan må selvfølgelig ikke fotografere Carl Larssons værker, men vist nok gerne installationen for børn, hvor man kan gå rundt i kulisser lavet efter Carl Larssons akvareller - næsten som at gå rundt i et rigtigt hus. 


Tak til Lisbeth for billetterne 

og så lige et billede af et par venner fra min have:

8 kommentarer:

 1. Åh jo, husker sandelig godt Carl Larssons fremmarch i 70'erne, - det var stort! :o)
  Ser også ud som om det har været et dejligt besøg på Ordrupgård med en levende udstilling... og så tilmed som en gave. :o)

  SvarSlet
 2. Hej Sussi
  Det er et rigtig inspirerende indlæg du har lavet fra udstillingen om Carl Larsson, også selv om du ikke måtte tage billeder af værkerne. Jeg skal ind og se udstillingen på fredag sammen med en veninde, og efter at havde læst dit indlæg her, glæder jeg mig bare endnu mere. Var også en af dem der havde Carl Larsson postkort, plakater o.s.v i 70erne, og jeg husker at jeg brandende ønskede, at komme op og se hans hus i Sverige, det har jeg aldrig fået gjort.
  God weekend.
  Anita

  SvarSlet
 3. Underbara bilder...Carl Larsson var och är fantastisk! Tänk att bilderna varar än, dom är verkligen tidlösa!
  Härligt inlägg...
  Varm kram,
  Titti

  SvarSlet
 4. Godaften Sussi.Dejligt at høre at det var et godt besøg på Ordrupgård.........og dejlige billeder fra Carl Larsson.
  Var sidat derude og se udstillingen med Van Gogh.
  Men kunne desværre ikke komme ind og se Fin Juls hus.
  God aften Jette

  SvarSlet
 5. Sikke en skøn oplevelse. Den udstilling ville jeg også gerne se. Desværre er det nok lidt langt væk at køre.

  Knus

  SvarSlet
 6. Det glæder mig at du havde en god oplevelse. Åh-ja hvem der bare ejede et lille rødt træhus i Sverige.....
  For et legebarn som mig er installationen med kulisserne altså også drømmedejlig og jeg kunne ønske mig den som en pop-op bog med tilhørende smådele som beboerne, et komfur o.l. Nå-nej jeg er jo voksen, men jeg nød at gå rundt i dem og kikke ind ad vinduerne :-)

  SvarSlet
 7. Kære Lisbeth måske en ny hobby for dig at skabe det hele i miniatureudgave som et lille dukkehus :-) :-) :-)

  SvarSlet
 8. Grattis till vinsten och härligt utställningsbesök.
  Här blommar också snödroppar och vintergäck.
  Allt gott
  Annika

  SvarSlet