tirsdag den 3. august 2010

Udyr i Riddersporen

Der er nogen der har spist min blå Ridderspore, den nåede aldrig at få en chance, nu har jeg købt mig en stor lyselilla Ridderspore, jeg har plantet den om i en større potte, så kan den stå der til det bliver omplantnings-vejr - og jeg holder øje... gør jeg.
Jeg læste på Claus Dalbys blog at Dagliljer er en helt problemfri staude, ak, ik´ hos mig, jeg har haft dem i 3 år - og de skulle efter beskrivelsen have de flotteste farver..... ak, ingen blomster, og bladende er bare  tynde og halvvisne. Må nok enten opgive eller "google" dem, så jeg kan finde ud af hvad der er galt.

Men heldigvis er der mange andre ting der trives og vokser så det er en fornøjelse (bla.a. husløgene som er ved at snuppe dagliljernes plads). Måske er Dagliljer bare ikke mig.

Tilføjelse:
Hvis mine Dagliljer ikke arter sig - så bliver de spist, se opskrift på her 

11 kommentarer:

 1. Det er så irriterende når man ikke kan have sine planter i fred.
  Ang. Alice in wonderland, ja- Johnny Depp spiller simpelthen fantastisk.
  Jeg skal nok vise billeder fra hvores arrangement.
  Og hvad der ang. Line, ja så forklarer jeg som regel folk den mærkelige lyd der kommer ovre fra " min" side, men jeg kan jo heller ikke lade være med at blive en smule rød i hovedet ... og ja så tænker folk nok Deres ha ha ha :)
  Iben.

  SvarSlet
 2. Måske er det en stor blå larve med vandpibe der har spist din ridderspore... fnizz... Har du kigget efter den ????

  SvarSlet
 3. I mit tidligere hus plantede jeg ridderspore, og det tog sneglene 5 minutter at spise hele planten. Jeg prøvede at lægge fyrrenåle og duftolier og alt muligt i en ring rundt om planten, men lige meget hjalp det. De må have hoppet over forhindringerne... ;-)

  SvarSlet
 4. heeeeeeej!
  vilken bild där med äpplen och riddarsporre, trädgårdspoesi!!! hoppas dagliljan tar sig!
  må väl, varmkram lotten

  SvarSlet
 5. Ge inte upp! Ge den lite mer vatten nästa vår så ska du se att den kommer i sving!
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvarSlet
 6. Tak for gode ønsker til mine stakkels planter, Riddersporen har fået kaffegrums, så nu har jeg (ikke en chokoladeblomst) men en kaffeblomst, hvis de små nye skud ellers får lov til at gro.

  SvarSlet
 7. Vedr. ridderspore fik jeg stoppet et angreb på mine i år.
  Har en del vinbjergsnegle i haven og i løbet af nul komma fem havde en forgrebet sig.
  Grus og knuste æggeskaller på jorden rundt om planterne kan snegle IKKE lide at forcere.
  Så hermed er det gamle råd givet videre.
  Bedste hilsner

  SvarSlet
 8. Hvor ærgeligt at din smukke ridderspore bliver spist.øvøv
  Jeg opdagede at en af vores gamle shæferhunde spiste af potteplanterne, det var særlig en træpæon det gik ud over. Han ser dårligt men alligevel;-)
  Hunden har ellers sin egen store grønne græsplæne, så det er ikke grønt de mangler.
  Har ikke set mange snegle endnu, men de gemmer sig nok når jeg kommer...:-)

  Hej fra Lisbeth

  SvarSlet
 9. Hm ja den natur er ikke altid let at styre;) Jeg har et hyr med at få de blåbladede Hosta til at trives! Jeg håber det bliver en succes med den lilla ridderspore for den ser dejlig ud! Vedr. dagliljer så prøv at se her: http://daylily-potager.blogspot.com/2010/07/ormen-i-paradiset.html - Jeg har haft dagliljer i mange år, men de sidste par år tror jeg de har fået for lidt vand for de har været klemt inde under nogle buske, men efter at have set alle de skønne dagliljer hos daylily-potager har jeg besluttet at anskaffe nogle nye:)

  SvarSlet
 10. Karen: Jeg vil straks tilføje æggeskaller til kaffegrumsen :-)
  Hyacinth: Jeg holder også af træpæoner, men de lugter ærlig talt ikke særlig godt, så det er mærkeligt at den havde lyst til at spise dem, men måske er de gode mod en eller anden dårligdom som kun hunde kender kuren mod.
  Lisbeth: Jeg besøgte Daylily - hold da op hvor er der mange skønne dagliljer i den have. Tak for tippet.

  SvarSlet
 11. Hej. Trevligt att du hittade till min blogg. Jo jag frösår en massa dagliljor för att försöka få fram lite trevliga sorter som trivs i min trädgård. Daglijor gillar gödning och vatten. Försök att ge dem lite extra så skall de nog blomma. Sol måste de också ha gärna minst 6 tim/dag. Alltså inte i skuggan. Lycka till!
  Det var en mycket söt riddarsporre!

  SvarSlet