fredag den 4. august 2017

Haverejse til Sydengland, del III

4. dag, den 27. juli

En dag med sol og regn, præcis som det vi kom fra i Danmark. Bussen bragte os igennem naturreservatet New Forrest, hvor man kan være heldig at se "vilde" heste -  første stop:

Knoll Garden  
- showgarden and nursery for ornamental grasses and flowering perennials

Først og fremmest græs, men også stauder der passer godt sammen med græsserne.En meget stor udstillingshave med overdådige plantesammensætning - mandshøje (høje mænd) græsser, bedårende Agapanthus - svajende, smukke Pileurter (Persicaria)  uhh, det var så fint, og så kunne man købe dem. 
Vi havde lidt rigelig tid, og var utålmodige - der var nemlig sat i udsigt at vi kunne nå tidligt hjem og besøge Winchester by inden lukketid, og det trak jo lidt i os med et shopping-gen der strækker sig ud over planter.


videre, videre... til 

Sir Harold Hilliers Garden and arboretum
STOR park, med alt muligt og især kæmpelange bede (Centenary Border is the longest double mixed border in the country) med smukke sammensætninger og skønne farver - og rigtig meget kunst

Den her Clematis kunne jeg tænke mig
- og så blev det iøvrigt øsene regnvejr, og vi nåede at komme hjem til Winchester inden forretningerne lukkede (i Winchester skinnede solen).

Den sidste dag på turen byder også på en del billeder, så den venter til et nyt afsnit 😆😆😆

8 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder. Herlig reise du har vært på.
  Hilsen fra Mette i
  www.furulunden.no

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette - oh, der er så utroligt mange smukke steder og haver i verden - og også i Norge ved jeg

   Slet
 2. Det er clematis Princess Diana, den du viser her, den er SÅ skøn.
  Det var ellers noget af en tur i dag også med kæmpe langt kig ad den flisesti 😁

  SvarSlet
  Svar
  1. ja er du tosset et langt bed, godt jeg ikke er lugekone der - men det er selvfølgelig en flot arbejdsplads, så måske alligevel

   Slet
 3. Uhhh det er lækkerier du viser, jeg vil altså med på sådan en tur :o)))) åhhh altså alt den Engelske Charme er da så lækker :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen det er bare at melde sig til :) Du vil elske det.
   Får du plads til en Ghislaine de Féligonde på din udflugt???

   Slet
 4. Knoll Garden har jeg savlet over på video, og jeg har købt Neil Lucas' bog Designing with Grasses, så der gad jeg godt have været med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Neil Lucas er vist meget berømt og prisvindende, han kom lige og sagde velkommen, men vi havde ikke råd til en guided tur hi hi

   Slet