onsdag den 2. august 2017

Haverejse til Sydengland, del I

Hjemme igen i noget mere ydmyge rammer vil jeg skrive en lille smule om, og vise nogen billeder fra vores haverejse i år. Rejsen var arrangeret af  Finn Bruun, Inge sørensen og Magnus Gammelgaard fra hhv. Nordvestsjællands- og Sydvestsjællands afdeling i Haveselskabet.

Rejsen havde et tæt, men skønt program

 1. dag:   Manor House Upton Grey og Bramdean House 
 2. dag:   Greate Dixter,  Merritments Garden og Nursery og Sissinghurst 
 3. dag:   Charleston,  The Monks House og Marchants Hardy Plants 
 4. dag:   Knoll Garden og Sir Harold Hillers Garden
 5. dag:   Hinton Ampner og Savill Garden i Winsor Park

Haven er privatejet og oprindeligt designet af Gertrude Jekyll. Da de nuværende ejere overtog ejendommen var der dog ikke meget spor efter Gertrud, men de har genskabt haven efter gamle tegninger, og haven skulle nu være den mest autentiske gengivelse af Gertrud Jekylls design. Det var lidt gråvejr og højsommerens blomstring i aftagende - og sensommerblomstringen ikke rigtig i gang, men det var en smuk have, med mange forskellige rum og detaljer:
Jeg vil saksusemig ha' et solur, og overgartneren har lovet mig et i fødselsdagsgave 😆

 Efter en tiltrængt Pub-frokost (Plowmanns) videre til

Endnu en stor privathave - med kæmpe staudebede og en gevaldig køkkenhave. Centrum af haven var fire store bede som var sammensat af samme slags planter, som spejlbilleder af hinanden,meget smukt komponeret. Ideen kunne sagtens bruges i mindre målestoks-forhold, i stedet for, som i min have - hvor der er 100 forskellige planter mixet sammen...... men det er lidt svært når man hele tiden foresker sig i en ny slags blomst !!!
Imponerende med lange (som i virkelig lange) kig - en stor samling af Nerine (som ikke er hådfør i Danmark, men meget fine), og en masse Lathyrus. Deres Lathyrus var bundet op på lange stager og tilsyneladende blev planterne hejst ned efterhånden som de var færdige med at blomste på det nederste stykke af planten !!!


hov, en sundial
se lige den skægge gavl der - mon ikke den er lavet sådan bare for at imponere.

Efter et MEGET langt besøg i denne have og en allerede meget lang dag vendte bussen snuden imod vores overnatningssted : BW Royal Victoria Hotel Hastings - wauuw


2. dag  Tirsdag den 23. juli

Juhuuu op til solskin - og efter dejlig engelsk morgenmad af sted til Great Dixter og Sissinghurst.

Jeg har ganske ganske vist besøgt Great Dixter før, men den have kan jeg se mange gange før jeg bliver mæt - og jeg suste rundt og klikkede og klikkede på det stakkels gamle fotoapparat - og skønt var det at vores rejseledere havde arrangeret, at vi kunne komme FØR normal åbningstid, så vi havde det helt for os selv. 
Spænd dig fast for nu spammes der
Se lige den farve Hortensia, den er da elskelig
Helt sikkert, jeg skal ha' fundet mig et brev knaldrøde Studenternelliker

 Nå, mon ikke vi skal gemme Merriments, Sissinghurst og de andre steder til en anden dag - kig ind !!

15 kommentarer:

 1. Nøj for en lækker tur du har været på, der ville jeg gerne have været med. Hold fast hvor har i set meget øjnene må have været meget trætte om aftenen.
  Glæder mig til at se mere :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda, du er alt for ung og impulsiv til sådan en rejse, jeg er sikker på at du ville smide alt tøjet ud af din kuffert for at få plads til planter hi hi

   Slet
 2. Hej Sussi.Tusind tak for alle de smukke billeder.Sikke da en skøn rejse du har været på.Hvor længe var du væk?
  Kender nogle af stederne fra Frk Anemones ture over there.
  Elsker alle de smukke gamle slotte og huse.De englændere kan bar det med smukke bygninger og fantastiske haver.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette, ja det var en dejlig rejse, vi var kun afsted i 5 dage, men når man flyver tidligt kan man godt nå 2 haver på ankomstdagen og 3 haver på de andre dage hi hi ----- man bliver lidt sådan.. nåja mæt... og så kan man klare sig et stykke tid... en uge eller sådan. Knus

   Slet
 3. De kan noget, de englændere. De imponerende bygninger spiller nok en væsentlig rolle for helhedsindtrykket. Den røde hortensia er jeg også vild med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de har de mest fantastiske huse.... men jeg ved ikke med komforten,
   man ville måske ikke så gerne bo i dem alt for længe, men smukke DET er de. Den hortensia var bare det vildeste, og så med den skønne baggrund, suk!

   Slet
 4. Takk for et herlig gjensyn med Great Dixter!

  SvarSlet
  Svar
  1. velbekomme... måske fik du appetit til et gensyn IRL, der sker sikkert hele tiden noget nyt.

   Slet
 5. Ih... hvor dejligt at komme med på havetur til England, det har jeg da savnet. De er så dygtige og det er en fryd at se de store have med de flotte linjer og alle de mange planter.

  Du skal endelig ikke holde dig tilbage med billeder.

  Jeg må også sige at du og Linda da virkelig kom på tur rundt og se haver i forrige indlæg, Lisbeths have står også på min ønskeliste. Det er skønt at komme rundt, ikke ?

  SvarSlet
  Svar
  1. jo det er bestemt dejligt at se haver - og hvor er der mange dejlige, både i England - men sandelig også herhjemme

   Slet
 6. Kalder du det billedspam...!!?? Jeg først lige ved at være varm og så var det slut! JEG VIL HAVE MERE ENGELSK-FANTASTISK-HAVESPAM i rå mængder og med solure, skæve gavle, røde hortensiaer, tilgroede trapper og lange smukke kig. Sæt bare igang! Sidder her og venter ved skærmen til det kommer... :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. ups, næste kommer her - på en PC nær dig

   Slet
 7. Jeg er med på turen her - jeg tog anden del før denne, men altså skøn tur I har været på! Og holddaop hvor har I set meget. Det er så fedt når man kan komme ind før åbningstiden og nyde et anlæg uden at der er fyldt med mennesker.
  Jeg vil bare så gerne opleve nogle af de engelske haver, håber bare at det lykkes mig engang.
  Et solur i fødselsdagsgave, hvor er du heldig! Så var det jo en god beslutning at pakke dit engelske skilderhus ud før fødselsdagen :-)

  SvarSlet
 8. .øh møh....jeg har altså ikke fået soluret endnu, det er ikke så ligetil at finde her til lands, HAVENS KUNST kan skaffe et, men det koster 1500 kr. bare for pladen, det er for dyrt for en pjattet ide. Det skal nok bestilles i England MEN dem jeg har fundet sender ikke til Danmark

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan jeg godt se, det er ikke nemt og mange penge.
   Dette er muligvis for fjollet? :
   https://www.granitbutikken.dk/bronzefigurer/bronze-solure/sundial-sun.htm

   Slet