søndag den 2. oktober 2011

Rødder

Jeg ved ikke hvad rosen hedder, men den kommer fra min mors kolonihave og hendes eksemplar kom fra min mosters have som igen havde den fra mine bedsteforældres have....min rose har stået samme sted i over 30 år, og den breder sig med rodskud, så vi hvert år må klippe skud af, som kommer op flere meter væk fra den gamle plante.
Nu skulle det så være, rosen skal stækkes, den gamle del graves op og smides væk, men puha, dér er overgartneren godt nok kommet på noget af en opgave
Et ordentlig hul i jorden, de rødder er sandelig rodfæstede, eller hvad det hedder.

11 kommentarer:

 1. Ja, du har da godt nok været på arbejde med den rose - som i øvrigt ser skøn ud - og sikke en livskraft :-)

  SvarSlet
 2. Ja for Søren - overgartneren er da godt nok kommet på arbejde! Utroligt at de kan være så lange og kraftige :-) Men det skal være skidt før det bliver godt - siges det!

  SvarSlet
 3. Det er virkelig en meget smuk rose!!
  Som rosen elsker bliver jeg nød til at vide noget mere :-)
  Dufter den hvor stor bliver den? og kan det mon være en historisk rose?
  K.Gro

  SvarSlet
 4. En utrolig smuk rose, øhhh.... jeg forstod det vel rigtigt at I bevarer rosen, ikk' da'??

  SvarSlet
 5. Hvor jeg bare synes, at det er hyggeligt, at du har en rose tilbage fra din mormors have!! Det er da hyggeligt - en familierose som måske også videre skal gå i arv fra dig? Smuk er den! Måske du kunne kalde den - din mormors navn?

  SvarSlet
 6. Så vacker!
  ha en fin ny vecka!
  Kram Kathrine

  SvarSlet
 7. Det er vel nok en skøn rose, du der har arvet.
  Næste gang du graver børn op af den, melder jeg mig frivilligt som aftager. Den kunne jeg SAGTENS få plads til i min lille have. Der er nu ikke så mange roser med den farve, så det skulle være til at hitte ud af, hvad det er for en. Dufter den?

  SvarSlet
 8. Hvor er din rose smuk.
  Den måtte gerne stå i vor have.

  SvarSlet
 9. Vacker ros och historia har den. Kul med sådana växter.
  Ha det gott
  Birgitta

  SvarSlet
 10. Vi gravede (ja, nu siger jeg godt nok vi, men det var vist ikke mig der gravede)- ikke hele rosen op, den bærer jo minder med sig - også selvom den bliver syg hvert år og kun blomstrer én gang. Til gengæld dufter den dejligt, og er meget blomsterrig. Busken bliver ca. 2 meter høj.

  SvarSlet
 11. Kære Sussi

  Nu ved vi, at den dufter. Remonterer den? Dvs. blomstrer den for så at holde en pause og blomstre igen senere? Når du graver stykker af rosen op med rødder, kan de jo plantes andre steder, hvor de så vil lave en ny busk. Prøver at hitte ud af, hvad det er for en :-)

  SvarSlet