tirsdag den 25. september 2012

Morfar og scrapbooking

Kom i tanke om det 50 år gamle avisudklip med billed af min bedstefar som var i AVISEN i anledning af sin 80 års fødselsdag - han var havemand om en hals, med stiv flip, vest og snude-træsko...... selvfølgelig skal han med i min have-scrap-book  hi hi

 Avisen citerer bl.a. bedstefar for følgende:
Som dreng fik jeg 50 øre om dagen for at arbejde på godset (Giesegaard) og da jeg  blev gift, fik jeg 1,20 kr. om dagen om vinteren og 1,50 kr. om sommeren. dertil kom så hjemmebrygget øl, men det afskaffede den nuværende greves far, og i stedet fik vi 10 øre. I dag tror jeg nok, en arbejdsmand får 162 kr. om ugen. Det kunne også være besværligt nok med mange små børn at klare sig med 10 kr. om ugen ( Bedstefar (og bedstemor) havde 14 børn).

Bedstefar må have nydt at kunne læse om sig selv i avisen. Efter at have bagateliseret arbejdet med at efterårsgrave haven som 80 årig i sammenligning med sin ungdoms hårde arbejdsliv fra kl. 5 om morgenen til kl. 19 om aftenen   -  siger han nemlig:
En gang imellem slapper jeg nu af, og det har jeg altid gjort - med avisen. Sådan en kan man jo slet ikke undvære. Da børnene var store, var den meget nyttig for så kunne vi jo se, hvor de kunne få pladser: Jeg læser altid først Ferd'nand på bagsiden og så Hans og Grete. Når det er overstået, læser jeg alt hvad der står i avisen.


6 kommentarer:

 1. Selvfølgelig skal bedstefar i havescrapbogen, - hvor er det fint :o)

  SvarSlet
 2. Du har altså ikke din haveinteresse fra fremmede. Jeg kan i øvrigt godt lide din bedstefars læseprioritering.

  SvarSlet
 3. Ja selvfølgelig skal han med i scrapbogen. Den haveinteresse er da vist gået i arv. Men det er en skøn arv og få.

  Mange havehilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
 4. Dejligt historie og det viser, at æble ikke falder så langt fra stammen!

  SvarSlet
 5. sikken lækker bog...måske man skulle tage det op? Du er nu også RET FERM til at sætte det lækkert op. ;)

  SvarSlet