fredag den 28. september 2012

Vinteropbevaring

Pletter i luften og Chokoladeblomst - stadigvæk i fuld gang, frodige og fine - men Chokoladeblomsten kan jeg nok ikke overvintre - og mon jeg kan tage den store Pletter i luften ind uden at den tager skade......? Jeg har allerede taget to Pelargonier ind, som jeg regner med skal overvintre i gæsteværelset - de har kvitteret med allerede nu, at få en del gule blade - jeg tænkte ellers, at når de kom ind nu, så var der ikke så stor forskel i temperaturen, vi har jo endnu ikke varme på i værelset. Jeg håber at der er lidt grønt tilbage til foråret - de blomstrer helt vildt, så jeg har ikke klippet dem ned.
Benyttede dagens gode vejr til at flytte nogen Storkenæb, som var for store til den plads, de var blevet tildelt - uha da - sikke nogen kraftige rødder de har fået på 2 år - jeg har nok ikke fået alle rødderne med, så jeg er spændt på, om der alligevel kommer Storkenæb på "den gamle plads".

14 kommentarer:

 1. Så vidt jeg ved er Chokoladeblomsten en knold ligesom Dahlia. Så den burde kunne tages op, klippes ned, tørres og overvintres.... :)Jeg har også en Pletter i Luften som har vokset sig stor og frodig udenfor her i løbet af sommeren, så jeg er også spændt på om nogen har nogle gode overvintringsmuligheder, så de ikke taber alle bladene... :))

  SvarSlet
 2. Chokoladeblomsten ved jeg ikke så forfærdeligt meget om andet end at den skal ind. Har du ikke en kælder, hvor den kan stå?
  Ang. Pletter i luften har jeg læst på flere blogge, at de sagtens kan overvintre ude i bedet, så det vil jeg selv forsøge.
  Marianne :-D

  SvarSlet
 3. Hejsa. Jeg har selv haft pletter i luften til at overvintre i drivhus flere år i træk. Den taber bladene men de kommer igen til foråret.
  Mange hilsener fra Karin fra Fyn

  SvarSlet
 4. Se det vidste jeg ikke mht. Pletter i Luften....Så skal min da bare overvintres :) dejligt at vide :)

  SvarSlet
 5. Pletter i luften behøver ikke flyttes ind. Den kan sagtens overvintre i jorden - det gjorde min sidste år. Jeg troede godt nok at den var død, men pludselig skød den igen og er nu meget flot.
  Jeg har læst at man godt kan lade chokoladeblomsten stå i en krukke, og den kan godt tåle frost, hvis bare jorden er tør. Det prøvede jeg sidste år - men det mislykkedes.

  SvarSlet
 6. Jeg har haft chokoladeblomst en del år efterhånden, og jeg tager potten ind i min havestue, hvor den overvintrer frostfrit. Jeg har prøvet at grave knoldene op, men det har været med blandet resultat.

  SvarSlet
 7. Hej Sussi.Ja! som du kan læse kan pletter i luften sagtens overvintre udendørs.Jeg vil prøve at få min choko-blomst til at overvintre i min udestue.Jeg er også i fuld gang med at dele og flytte rundt på stauderne.God weekend til dig Jette

  SvarSlet
 8. Jeg havde tænkt at stille mine chokoladeblomster i garagen og så håbe på de overlever.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 9. Hej. Jeg har overvintret chokoladeblomster ved at klippe den helt ned og tage knolden op og opbevare den i en trækasse med avispapir frostfrit og køligt i udhuset. Allerede i februar/marts sætter jeg knolden i en krukke med jord inde i udhuset og begynder at vande. Når der ikke længere er risiko for frost udenfor, sætter jeg krukken ud og så begynder den faktisk at gro.

  SvarSlet
 10. Chokoladeblomst har det ikke lykkes mig at overvintre, men mine pletter i luften står fint ude i bedene og kommer igen år efter år, nu er det fem år siden, de blev plantet ud. Hvert år ser de døde ud, men det skal man ikke lade sig narre af.

  SvarSlet
 11. Tak for alle de gode råd - jeg vil prøve at sætte både pletterne og chokoladeblomsten i drivhuset og håbe på en ikke alt for streng vinter.

  SvarSlet
 12. Pletter i luften kan godt komme igen udenfor - men det kan tage lidt tid, før de er rigtigt igang. Mine chokoladeblomster har jeg haft held med at overvintre ved at tage dem ind i et køligt og lyst værelse, og så vande bare lige nok til at holde bladene grønne.. altså ikke tørre dem, det har ikke virket for mig de andre år.

  SvarSlet
 13. Jeg synes at det er så træls med det overvintring, men jeg prøver alligevel hvert år. Jeg tror at det er en god ide at tage planterne ind i step - først til et sted uden varme og derefter mere ind i varmen for det er alligevel ret koldt om natten.

  SvarSlet